Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Rapa: Delegati Doma naroda PFBiH natjerat će penzionere da izađu na ulice

01/06/2017

Penzioneri iz Federacije neće ostati “nijemi” nakon što delegati Doma naroda na današnjoj sjednici nisu odobrili usvajanje novog federalnog zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju. Delegati će nas natjerati da izađemo na ulice i tražimo svoja prava – izjavio je novinarima predsjednik Izvršnog odbora Saveza penzionera FBiH Mehmedalija Rapa.

Ističe da se će se “zbog takvog odnosa Doma naroda PFBiH prema penzionerima” masovni protesti penzionera, najavljeni za septembar, održati ranije, jer su, kako tvrdi, penzioneri obespravljeni i dovedeni na rub gladi i siromaštva.

– U Federaciji BiH i državi nemoguće je živjeti s minimalnom penzijom, koja iznosi 326 KM – kazao je Rapa.

Predstavnički dom ranije je usvojio novi zakon o PIO, te su penzineri iz Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona koji su se okupili uoči sjednice ispred zgrade Parlamenta FBiH očekivali da će biti usvojen u Domu naroda, čime bi bilo omogućeno njegovo stupanje na snagu.

Dom naroda nije odobrio novi zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.