Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Eskalacija nezadovoljstva

Raskol u Stranci za BiH u TK, ostaje bez nekoliko stotina članova

stranka za bih tk raskol ss

Razloga je, kažu, mnogo. Od nepoštivanje izbornog rezultata preko ophođenja vrha stranke prema Gradskom savjetu SBiH Živinice

Stranka za Bosnu i Hercegovinu ostala je bez zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, gradskih vijećnika u Živinicama, Tuzli i Lukavcu i nekoliko stotina članova u TK, objavljeno je danas na press konferenciji u Živinicama, koju je sazvao Asmir Hasić, kantonalni zastupnik, predsjednik Gradskog savjeta SBiH u Živinicama i član Predsjedništva stranke, javlja RTVTK.

Stranku su napustila dva kantonalna i šest gradskih vijećnika, čime je prestala biti parlamentarna na spomenutim nivoima vlasti.

Ovo je ozvaničeno danas na press konferenciji u Živinicama koju je sazvao Asmir Hasić, kantonalni zastupnik, predsjednik Gradskog savjeta SBiH u Živinicama i član Predsjedništva stranke koji je ove sedmice suspendovan odlukom Predsjedništva SBiH.

“Od danas više nismo članovi SBiH i da podnosimo ostavke na sve stranačke funkcije” saopćio je na današnjoj press konferenciji Asmir Hasić.

Razloga je, kažu, mnogo. Od nepoštivanje izbornog rezultata preko ophođenja vrha stranke prema Gradskom savjetu SBiH Živinice.

“Već dugo vremena problem eskalira na Kantonalnom vijeću, isto tako relacije Gradskog savjeta koji je imao neku saradnju, ne znam kakvu. U ponedjeljak sam dobio mail da su me isključili iz Predsjedništva SBiH i iz Kantonalnog vijeća SBiH, a ostavili su me na mjestu predsjednika Gradskog savjeta SBiH i time su me, kako čujem ja, pod navodnicima, htjeli da disciplinuju”, izjavio je.

Od sada će svi oni koji su danas napustili SBiH djelovati kao nezavisni zastupnici i vijećnici.

“Stranka za BiH će izgubiti parlamentarnost u GV Živinice, Tuzla, Lukavac i Skupština Tuzlanskog kantona”, rekao je Hasić.

Dva zastupnika u Skupštini TK će djelovati kao nezavisni, ali će biti dio vladajuće koalicije koju još čine SDA, DF, PDA (dva zastupnika koja djeluju sa SDA) i SD.

Opširnije u prilogu RTVTK.