Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

đajić potvrdio

Ratni zločinac u teškom zdravstvenom stanju

Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka
04.10.2021., Univerzitetsko klinicki centar RS, Banjaluka (BiH) – Vlado Djajic, direktor UKC RS, odrzao je pres konferenciju za medije sa dr Andrea Kdolsky, bivsom ministricom zdravlja Austrije. Djajic je optuzio Draska Stanivukovica na pres konferenciji za izdaju, kao i da gradonacelnik Banjaluke pravi probleme u funkcionisanju zdravstvenog sistema. Djajic je Stanovukovica nazvao politickim adolescentom, kao i da su „pravi bolesnici van bolnice“. On je rekao da su u UKC RS trenutno prisutni i Policija RS koja pretrazuje dokumente u Aferi „Kisik“, kao i gradske inpekcije koje su tu dosle po nalogu gradonacelnika Banjaluke. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Tribunal u nekoliko navrata odbio zahtjeve za prijevremeno puštanje nakon što je odležao dvije trećine zatvorske kazne

Bivši šef Kriznog štaba takozvane SAO Krajina, osuđeni razni zločinac Radoslav Brđanin, primljen je u Univerzitetsko klinički centar RS u Banjoj Luci, potvrdio je za RTRS generalni direktor banjalučkog UKC-a Vlado Đajić.

Nakon što mu je Tribunal odobrio izlazak iz zatvora zbog teškog zdravstvenog stanja na banjalučkom aerodromu Brđanina je dočekalo vozilo Hitne pomoći kojim je potom prebačen u UKC.

– Na osnovu dijagnostike uočava se i oštećen rad jetre – naveo je Đajić.

Brđanin je smješten u intenzivnoj jedinici UKC-a.

– Dozvolili smo porodici da ga vidi, u stalnom smo kontaktu sa njima – dodao je Đajić.

Radoslav Brđanin

Podsjećamo, Brđanin je osuđen na 30 godina u Haškom tribunalu za teške ratne zločine tokom rata u BiH, a nakon 23 godine provedene u zatvoru Tribunal mu je dozvolio da zbog teškog zdravstvenog stanja dođe u Banjaluku na liječenje.

Brđaninu je Tribunal u nekoliko navrata odbio zahtjeve za prijevremeno puštanje nakon što je odležao dvije trećine zatvorske kazne.

Nakon što je pušten iz zatvora na liječenje, Brđanin mora da obavještava Mehanizam ako mijenja prebivalište, uz poseban uslov, da se svakih sedam dana Mehanizam obavještava o Brđaninovom zdravstvenom stanju, izjavio je njegov advokat Novak Lukić.