Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razgovori o projektu obnove Muzičke škole u Mostaru

izetbegovic Erginay334

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sastao se s ambasadorom Turske u BiH Cihadom Erginayem, rezidentnom koordinatoricom UN i UNDP Sezin Sinanoglu i direktorom razvojne agencije TIKA za BiH Huseyinom Şanlijem.

Glavna tema razgovora bio je projekat obnove Muzičke škole u Mostaru, na kojem se TIKA i UNDP planiraju aktivno angažirati. Međutim, pravne pripreme koje će omogućiti nesmetano odvijanje projekta obnove tek treba da uslijede od nadležnih organa.

Koordinatorica Sinanoglu informisala je predsjedavajućeg Izetbegovića i o aktuelnom projektu UN „Dijalog za budućnost“, koji doprinosi zbližavanju mladih u BiH. Direktor Şanli je predočio i status aktivnosti koje TIKA sprovodi u Bužimu, gdje finansira izgradnju sportske dvorane.

S ambasadorom Erginayem predsjedavajući PBiH Izetbegović je razgovarao o predstojećem trilateralnom sastanku šefova država BiH, Turske i Hrvatske, planiranom za juli. Bilo je riječi i o rješavanju poteškoća domaćih izvoznika u plasmanu mesa na tržište Republike Turske, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.