Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Razriješeni v.d. predsjednici i članovi skupština nekoliko ustanova u KS

SKUPSTINA KS

Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo su danas razriješili vršioce dužnosti predsjednika Abida Jusića i članove Mersihu Duraković i Seada Hodžića Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća “ZOI '84” Olimpijski centar d.o.o. zbog isteka mandata.

Na ove pozicije imenovani su za predsjednika Skupštine Nusret Palavra, te članovi Nusret Bajrović i Sead Hodžić.

Dužnosti su razriješeni i vršioci dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća Centar “Skenderija” d.o.o. Sarajevo, i to vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Jasmin Gačević, te članovi Senija Memić i Adnan Hodžić. Na ove pozicije imenovani su za predsjednika Skupštine Jasmina Pljakić – Bahtijarević, te za članove Aldan Muhibić i Senija Memić.

Također, dužnosti su razriješeni i vršilac dužnosti predsjednika Skupštine Alem Avidbašić i članovi Fata Avdić i Aleksandra Kapetina – Doder Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća “Poljoprivredno dobro Butmir” d.o.o. Sarajevo, a imenovani su za predsjednicu Skupštine Sedina Kahriman, te članove Alem Avdibašić i Aleksandra Doder.

Poslanici su usvojili i Odlukom kojom su potvrdili razrješenje vršilaca dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Sarajevo – vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Adnana Džemidžića, te članove Aidu Sadagić i Benjamina Čengića, a imenovali za predsjednika Skupštine Hamdiju Čivić, te članove Sandru Začinović i Benjamina Čengića.

Potvrđeno je i razrješenje vršioca dužnosti predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog preduzeća za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo – šume” d.o.o. Sarajevo i to vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Salema Alibegovića, te članova Azre Muzur i Samira Bubića, a imenovani su za predsjednika Skupštine Aziz Fazlić, te članove Samir Bubić i Sandra Začinović.