Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Regata Banjaluka – Beograd starta 22. septembra

regata-banja-luka-beograd

Treća po redu rafting regata “Banjaluka – Beograd” održaće se od 22. septembra do 8. oktobra ove godine, najavio je Rafting klub “Kanjon”, tehnički realizator regate, javlja Anadolu Agency (AA).

“U gradovima duž rijeka kojima će proći regata biće osnivani klubovi u sportovima na vodi, a biće upriličeni i prigodni program koji će promovisati turističke, privredne i kulturne potencijale i ostale proizvode bh. entiteta RS i Srbije, odnosno gradova kroz koje regata prolazi”, saopšteno je iz Rafting kluba “Kanjon” .

Regati dugoj 505 kilometara mogu da se priključe svi zainteresovani građani preko sajtova turističkih organizacija Banjaluke i Beograda

Ova regata ima višestruki turistički značaj jer posjetiocima osim Vrbasa kao gotovog turističkog proizvoda nudi i rijeku Savu sa svojim pritokama.

U regati će pored Rafting kluba “Kanjon” učestoovati i rafteri, kajakaši i kanuisti iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Pojedine etape, izveslaće i pripadnici Oružanih snaga BiH, Specijalne policije bh. entiteta Republike Srpske i Crne Gore, kao i pripadnici državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Regati dugoj 505 kilometara mogu da se priključe svi zainteresovani građani preko sajtova turističkih organizacija Banjaluke i Beograda.

Cilj regate je povezivanje gradova koji leže uz riječne tokove Vrbasa i Save kao i njihova turistička promocija.