Ministarstvo odbrane

Reinertsen: Za Kraljevinu Norvešku neupitan teritorijalni integritet BiH

211223_knmobih2

Ministar Podžić je istakao jako dobru saradnju sa Kraljevinom Norveškom u oblasti odbrane te zahvalio za namjenski donirana sredstva u brojnim projektima i programima koje provodi Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić, sa saradnicima, primio je danas u radnu posjetu ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Olava Reinertsena.

Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, izazovima sa kojima se suočava odbrambeni sistem u vrijeme političke krize, te planiranim aktivnostima za naredni period.

Ministar Podžić je istakao jako dobru saradnju sa Kraljevinom Norveškom u oblasti odbrane te zahvalio za namjenski donirana sredstva u brojnim projektima i programima koje provodi Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

Ambasador Reinertsen istakao je da je za Kraljevinu Norvešku neupitan teritorijalni integritet BiH kao i podrška Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH.

Osim toga, rekao je da je Kraljevina Norveška i dalje veliki zagovornik prijema Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez.

Reinertsen je naglasio važnost dijaloga i međusobnog uvažavanja u trenutnoj političkoj situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja.

Tokom razgovora sagovornici su se složili da je proces europskih i euroatlantskih integracija jedan od prioritetnih vanjskopolitičih ciljeva BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstvo odbrane BiH.