Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reis Kavazović u posjeti Hrvatskoj

kavazovic1121

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović započeo je danas dvodnevnu posjetu Hrvatskoj gdje će prisustvovati programima obilježavanja 100. godišnjice službenog priznanja islama u Republici Hrvatskoj.

Kavazović će učestvovati u radu konferencije “Muslimani u Evropi – naslijeđe i budućnost”, na kojoj učestvuju vjerski lideri muslimanskih zajednica Evrope, kao i visoka izaslanstva iz islamskog svijeta.

Reisu-l-ulema će govoriti na uvodnoj sesiji konferencije, a pored njega učesnicima će se obratiti predsjednik Islamskog Diyaneta iz Turske Mehmet Gormez, specijalni izaslanik kralja Selmana bin Abdulaziza Ibrahim bin Abdulaziz bin Zejd, specijalni gost iz Irana ajetullah Muhammed Ali Et-Teshiri, te predsjednici i vjerski lideri islamskih zajednica Balkana i Evrope.

– Želim da iz Zagreba na ovaj veliki jubilej krene velika inicijativa ka iznalaženju rješenja za muslimanska pitanja i zajednice u Evropi – poručio je uz dobrodošlicu prisutnim u Zagrebu muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziz-ef. Hasanović.

On je ispred Islamskog centra u Zagrebu dočekao reisu-l-ulemu, koji je stigao u pratnji direktora Uprave za vanjske poslove i dijasporu Razima ef. Čolića, muftije tuzlanskog Vahida ef. Fazlovića, te predsjednika Mešihata IZ u Srbiji Mevluda ef. Dudića, prenosi MINA.