Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rekonstrukcija kanalizacione mreže u ulici Bakije sokak u Starom Gradu

bakije_sokak (1)

Rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže i dijela vodovodne mreže u ulici Bakije sokak, na Sumbuluši je u toku. Za ovaj projekat Općina Stari Grad je izdvojila 134.000 konvertibilnih maraka.

U ulici će biti postavljena nova separatna kanalizaciona mreža (fekalna i oborinska) u dužini od oko 80 metara, a uradit će se i nova vodovodna mreža s novim kućnim priključcima.
Mješoviti kanalizacioni sistem koji je ranije postavljen u ovoj ulici je dotrajao i u lošem je stanju. Sistem ne može primiti kompletnu odvodnju, zbog čega često dolazi do poplava. Sa novim separatnim sistemom biće povećan kapacitet cjevovoda, čime će biti riješeni problemi ove ulice.

Trenutno se izvode radovi na zamjeni fekalne i oborinske kanalizacije. Predhodno je postavljen primarni sistem za vodu kako snabdijevanje domaćinstava ne bi bilo ugroženo tokom izvođenja radova. Izvođač radova je građevinska firma Mibral iz Sarajeva, a rok za okončanje radova je 40 dana.

Podsjećamo, radovi u ulici Bakije sokak su trebali biti realizovani u novembru prošle godine ali su prolongirani do proljeća, zbog vremenskih uslova.