Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Novi Grad

Rekonstrukciju blizu 2,5 kilometara vodovodne mreže u naselju Zabrđe

Cijevi 02

Vrijednost radova je 542.178 KM, a rekonstrukcija cjevovoda radit će se u dijelu ulica Safeta Zajke i Avde Palića, od Rajlovca do spoja ulica Avde Palića i Zaima Imamovića u Zabrđu

Općina Novi Grad Sarajevo i ove godine nastavlja sa rekonstrukcijom stare dotrajale vodovodne mreže na svom području kako bi se poboljšao kvalitet vodosnabdijevanja novogradskih naselja i smanjili gubici vode.

Potpisan je okvirni sporazum sa izvođačem radova na rekonstrukciji 2.300 metara postojećeg azbestno – cementnog cjevovoda u naselju Zabrđe, gdje je zbog velikih gubitaka vode smanjen kapacitet isporuke. Vrijednost radova je 542.178 KM, a rekonstrukcija cjevovoda radit će se u dijelu ulica Safeta Zajke i Avde Palića, od Rajlovca do spoja ulica Avde Palića i Zaima Imamovića u Zabrđu.

Predviđena je rekonstrukcija dotrajale distributivne vodovodne mreže DN 200 milimetara, 150 milimetara i 100 milimetara u dijelu ulice Safeta Zajke neposredno prije raskrsnice za put Reljevo – Rajlovac, zatim ulicama Avde Palića, Porodice Bećirbašić i Porodice Šehić te dijelu ulice Zaima Imamovića.

Neadekvatne azbestno – cementna vodovodna mreža bit će zamijenjena kvalitetnijim daktil cijevima i na taj način će se poboljšati funkcionalnost vodovodnog sistema, kao i samanjiti gubitak vode u ovom dijelu općine Novi Grad Sarajevo.

Preduslovi za realizaciju ovog projekta stekli su se rekontrukcijom glavnog distributivnog cjevovoda kroz Rajlovac koja je završena u prošloj godini gdje je povećan profil cjevovoda sa DN 200 na DN 300, a koji je do tada imao najveće gubitke na mreži na prostoru općine Novi Grad.