Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UIO

Respiratori još na Aerodromu Sarajevo, nije plaćen PDV

respiratori sm (1)

Federalni premijer Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić, predati su juče u nadležnost Tužilaštva

Firma “Srebrena malina” nije platila PDV za respiratore, koji su u Federaciju BiH /FBiH/ stigli iz Kine, rekao je portparol Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH Ratko Kovačević.

Kovačević je naveo da “Srebrena malina” trenutno duguje UIO PDV za april u iznosu nešto većem od 472.000 KM.

“Ukoliko se uplata izvrši danas, biće proknjižena na kartici obveznika u ponedjeljak iza 9.00 časova. Dakle, danas i sutra u toku dana neće biti nikakvih promjena više”, rekao je Kovačević za N1.

Prema njegovim riječima, 20 respiratora nalazi se na Aerodromu u Sarajevu.

“Takođe, dodatnih 20 respiratora se nalazi na Aerodromu Sarajevo pod carinskim nadzorom i oni će biti pušteni kad `Srebrena malina` plati uvozne dažbine, tačnije PDV u iznosu od 265.131 KM”, pojašnjava Kovačević.

Federalni premijer Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik preduzeća “Srebrena malina” Fikret Hodžić, predati su jučre u nadležnost Tužilaštva.

Portparol Tužilaštva Boris Grubešić rekao je jutros da tužilački tim radi i da bi tokom dana trebalo bi da bude donesena odluka da li će za Novalića, Solaka i Hodžića biti zatražen jednomjesečni pritvor ili će biti pušteni na slobodu.