Ribar Abdulah Hasanović pronašao tijelo slovenskog skakača

andrej beuc – tijelo
FOTO: RTRS

Tijelo slovenačkog skakača Andreja Beuca pronađeno je danas u Drini kod Kozluka, 15 kilometara nizvodno od Zvornika.

Kako javlja RTRS Beucovo tijelo oko 11 sati primijetio je Abdulah Hasanović ribar iz Kozluka dok je šetao pored Drine. Hasanović je nakon toga odmah pozvao nadležne službe koje su utvrdili da se radi o Andreju Beucu.

Objavljen video kobnog skoka Andreja Beuca (VIDEO)

“Došao sam sa psom do bašte, ali mi je bilo neobično što se ne odmiče od obale. Lajao je i kada sam došao do njega vidio sam nešto što mi je u prvom trenutku ličilo na lutku. Kada sam bolje pogledao shvatio sam da se radi o tijelu. Odmah sam alarmirao policiju koja je veoma brzo stigla. Tijelo je bilo na veoma nepristupačnom mjestu”, rekao je Hasanović.

Policija je potvrdila da je danas u koritu rijeke Drine u Kozluku kod Zvornika pronađeno tijelo Andreja Beuca (34), Slovenca za kojim se tragalo od 7. avgusta.

Identifikacijom je utvrđeno da je riječ o Andreju Beucu iz Krškog koji je prije četiri dana nestao u rijeci nakon skoka, saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Njegovo tijelo, koje su u 11.20 časova izvukli pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik i ronioci Ronilačkog kluba “Trb” iz Bijeljine, prebačeno je u Medicinski centar Zvornik.

Beuc je 7. avgusta nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi, a spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu.

U potrazi za Beucom, koji je nastupio na takmičenju u skokovima u Zvorniku, učestvovali su i ronioci iz Slovenije.

Andrej Beuc bio je i profesionalni padobranac.