Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Rijeke na području Fojnice poribljene sa 30 hiljada komada pastrmke

20/07/2017

Fojničko udruženje sportskih ribolovaca danas je vode na području svoje općine poribilo s 30.000 komada potočne pastrmke koju su sami uzgojili i 300 kilograma konzumne ribe.

Udruženje građana sportskih ribolovaca ”Fojnica” ovim je nastavilo aktivnosti poribljavanja voda koje koriste, a uime tog udruženja Džemil Berbić Feni je kazao da se radi o projektu planskog poribljavanja za 2017. godinu.

– Poribljen je sliv rijeke Fojnice, Dragače i Željeznice. Veliki dio smo mi uzgojili u našem ribogojilištu, a konzumnu smo kupili jer je nemamo, uzgajamo ribe od pet do deset centimetara – rekao je Berbić.

Naglasio je da brinu o vodama na svom području te da su zbog toga rigorozne mjere za one koji dolaze bez najava i pecaju.

– Najava, dozvola, pa tek onda izlazak na vodu. To su koraci za one koji žele uživati u našem prirodnom bogatstvu – istakao je Berbić te zahvalio svim članovima Udruženja koji su učestvovali u akciji poribljavanja.

UGSR ”Fojnica” okuplja oko 180 aktivnih članova koji svoje djelatnosti ostvaruju kroz sekcije i komisije koje su aktivne po mjestu stanovanja. Svojim radom i velikim zalaganjem Udruženje ima epitet najaktivnijeg na području općine Fojnica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.