Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

 Rješavanje problema vodosnabdijevanja Općine Vogošća

vogosca_vodovod_hadzic_smajic2

U Općini Vogošća, održan je sastanak, na kojem su razgovarali načelnik Edin Smajić i direktor KJKP “ViK” d.o.o. Sarajevo, Nezir Hadžić, o aktuelnim problemima vodosnabdijevanja ove općine.

Prije sastanka, direktor Hadžić obišao je lokalitet Jošanica II i Kremeš, na kojem je izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže, koja je finansirana iz vodnih naknada Kantona Sarajevo. Pušten je u rad Rezervoar “Kremeš”, sa kojeg će se vodom nabdijevati 150 domaćinstava. Vrijednost projekta rekonstrukcije vodovoda u naselju Jošanica II i naselju Kremeš iznosi 336. 000 KM.

“Vlada Kantona Sarajevo je kroz vodne naknade, putem ministarstva komunalne privrede i infrastrukture izdvojila određena sredstava na svim lokalitetima širom Kantona. Na lokalitetu Rosulje i Krivoglavci vrši se zamjena azbest-cementnih cijevi. Ono što je najbitnije, radili smo na proširenju kapaciteta vodovodne mreže i na tom lokalitetu ćemo poboljšati vodosnabdijevanje. Evidentno je, da na području Općine Vogošća postoji jako puno problema i čeka nas ogroman posao, ali uz saradnju sa lokalnom zajednicom, mislim da ćemo vrlo brzo doći do kvalitetnih rješenja na opće zadovoljstvo naših građana i potrošača”, kazao je Nezir Hadžić, direktor KJKP “Vodovod i Kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

vogosca_vodovod_hadzic_smajic1

Ovaj sastanak je jedan u nizu, koji će u mnogome doprinijeti poboljšanju vodosnabdijevanja.

“Općina Vogošća ima puno problema sa vodosnabdijevanjem, ali mi puno radimo i imamo viziju rješenja ovog problema. Primjećujemo promjene, koje se dešavaju u preduzeću “ViK” na bolje u odnosu na prethodni period. Ovom prilikom se zahvaljujem direktoru preduzeća, Hadžiću i izvršnom direktoru za vodovodni sistem, Đipi, za rješavanje problema vodosnbdijevanja općine. Strateški računamo, da se Peračko vrelo sa aspekta bilansa voda, uvrsti u vodosnabdijevanje u punom kapacitetu. Provodimo nekoliko značajnih projekata, a jedan je unapređenje ukupnog vodosnabdijevanja naselja Gornja Jošanica II, što je i preduslov za stvaranje uslova za adekvatno napajanje lokalnog vodovoda na Kremešu”, kazao je načelnik općine Vogošća Edin Smajić.

I stanovnik područja Kremeš, Semir Botić, rekao je, da se uz inicijativu pomoćnika načelnika za komunalne poslove, Fetaha Kadrića i načelnika, Edina Smajića, kao i uz saglasnost KJKP “ViK” uspjelo doći do pomaka i realizacije projekata. Obzirom da ovdje nikada nije bila gradska voda, veoma je značajno da će naselje konačno imati vodu.