BiH

skupština KS

Rješenje za probleme GRAS-a? Smanjenje broja radnika, odustajanje od tužbi

28/09/2020

- Kanton se obavezuje da će ove godine izdvojiti najmanje 5,6 miliona KM za izmirenje dijela obaveza prema UIO po tužbama radnika zbog radnih sporova - naglasio je Kalem

Skupština KS usvojila Sporazum o rješavanju problema u poslovanju ‘Grasa’

Skupština Kantona Sarajevo (KS) dala je saglasnost na Sporazum o rješavanju problema u poslovanju Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Gras”.

Ministar saobraćaja KS Adi Kalem kazao je da će tim sporazumom riješiti mnoge probleme.

– “Gras” se obavezuje da će postići dogovor s radnicima, povući sve tužbe koje su pokrenute protiv Kantona, Uprava i Sindikat uposlenih pristat će na bezuvjetno provođenje restrukturiranja preduzeća kroz smanjivanje broja radnika – kazao je Kalem.

Istakao je da se također Kanton Sarajevo obavezuje da će planirati dodatna sredstva u budžetu za rješavanje dugovanja u ukupnom iznosu od 150 miliona KM na period 2021.-2025., zatim investirati sredstva u kapitalne projekte u periodu 2021.-2025. u minimalnom iznosu od 110 miliona eura te subvencionirati preduzeće minimalnim iznosom od 30 miliona KM godišnje.

– Kanton se obavezuje da će ove godine izdvojiti najmanje 5,6 miliona KM za izmirenje dijela obaveza prema UIO po tužbama radnika zbog radnih sporova – naglasio je Kalem.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.