Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

saopštenje

RMU Banovići: Mali dio nezadovoljnih radnika nije iznio svoje zahtjeve

rudnik banovići

Izvršni direktor za tehničke poslove Rudnika u ranim jutarnjim satima razgovarao je sa prisutnim rudarima ali u tom momentu oni nisu bili spremni na razgovor”, stoji u saopštenju RMU Banovići

Povodom današnjeg okupljanja malog dijela radnika RMU „Banovići“ d.d. Banovići oglašava se Uprava ovog kolektiva i navodi da: okupljena grupa radnika rudnika „Banovići“ nije na propisan način organizovala protest, niti izabrala predstavnike, kao ni iznijela zahtjeve preko ovlaštene sindikalne organizacije.

Predstavnici Rudnika razgovarali su sa Sindikatom i rudarima, te od njih tražili da odaberu predstavnike sa kojima će razgovarati i koji će iznijeti svoje zahtjeve što oni do sada nisu učinili i pored toga što je Uprava Društva spremna na sve vrste razgovora.

Obzirom na činjenicu da rudari ne pristaju na razgovore, kao i da je među njima većina onih koji su privilegovani u ovom preduzeću dolazi se do zaključka da je današnji „skup“ instruiran kako bi se izvršio pritisak na rukovodstvo Rudnika, koje je izrazilo žaljenje što se radnici koriste u ove svrhe.

Važno je demantovati i medijske natpise u kojima se navodi da se niko iz Rudnika nije obratio okupljenim rudarima. Izvršni direktor za tehničke poslove Rudnika u ranim jutarnjim satima razgovarao je sa prisutnim rudarima ali u tom momentu oni nisu bili spremni na razgovor”, stoji u saopštenju RMU Banovići.