Vlada KS

Roditelji neće plaćati vrtić za april

vrtic

Cijena vrtića za mart bila je umanjena za 50 posto, a za april, s obzirom da usluge vrtića nisu bile dostupne, roditelji će, u skladu s današnjom odlukom Vlade, biti u potpunosti oslobođeni plaćanja boravka djece u Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva“.

Vlada Kantona Sarajevo danas je na sjednici, a na prijedlog Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade donijela Odluku, kojom se daje saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove „Djeca Sarajeva“ za potpuno oslobađanje roditelja od plaćanja cijene boravka djece u vrtićima te ustanove za april 2020. godine.

Kako je pojašnjeno, zbog proglašenja stanja prirodne i druge nesreće te zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID 19) u Kantonu Sarajevo, ministar Anis Krivić je 24. marta donio naredbu kojom se, između ostalog, obustavlja rad u predškolskim ustanovama.

Upravo iz tih razloga, cijena vrtića za mart bila je umanjena za 50 posto, a za april, s obzirom da usluge vrtića nisu bile dostupne, roditelji će, u skladu s današnjom odlukom Vlade, biti u potpunosti oslobođeni plaćanja boravka djece u Javnoj ustanovi „Djeca Sarajeva“.