Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Roditelji odlučili donirati organe preminule djevojčice (6) iz Tomislavgrada

ruke-srce

U KBC Firule u Splitu jučer je preminula šestogodišnja djevojčica Božana iz Tomislavgrada, koja, na veliku žalost, nije uspjela preživjeti od ozljeda saobraćajne nesreće.

Već smo javljali da se u subotu, 20. avgusta, 2016. godine, u 16,25 sati dogodila saobraćajna nezgoda u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu u kojoj su sudjelovali: I. F. rođen 1979. godine u Livnu, nastanjen u Tomislavgradu, upravljajući motornim vozilom marke “Audi” registarskih oznaka O83 A 913 udario u djevojčicu, rođenu 2010. godine u Tomislavgradu.

Djevojčica je vozilom Hitne medicinske pomoći prevežena u DZ Tomislavgrad, gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede, te je nakon ukazane liječničke pomoći prevezena u KBC “Firule” u Splitu na daljnje liječenje.

Liječnici u Splitu su se borili za njen život, ali nisu uspjeli i malena je podlegla. Njeni mladi roditelji Gabrijela i Josip Mioč, kada su shvatili da su izgubili bitku za život svoje kćerkice, odlučili su donirati njene organe, kako bi dio njihove malene živio u šestero druge djece, kojima će to spasiti život.

Roditelji su za tomislavnews.com rekli kako im je nakon te odluke bilo lakše u duši, pa su svoju odluku priopćili liječnicima.

Liječnicima su zahvalili i kazali kako su se i oni spremali to im predložiti, ali da im je lakše kad roditelji sami donesu tu plemenitu odluku.