Mostar

Roditelji ogorčeni: Psi napadaju ljude, djeca se boje, a gradske institucije šute

psi lutalice223

Ne možemo vjerovati da se treba čekati događaj s pogubnim posljedicama da se djeluje

Problem pasa lutalica u Mostaru prisutan je već duži niz godina, a posljednjih dana eskalirao je u okolici Osnovne škole Marina Držića na Buni.

Roditelji djece koja pohađaju tu školu ogorčeni su zbog sve većeg broja pasa lutalica u neposrednoj blizini škole, a kako ističu u dopisu dostavljenom agenciji Fena dogodila su već tri napada pasa na ljude.

“Opetovano smo se žalili upravi škole da se nešto poduzme vezano za veliki broj pasa lutalica koji se nalaze oko škole. Uprava negira bilo kakvu odgovornost ili nadležnost. Psi se kreću u skupinama, djeca se boje. U zadnje vrijeme dogodila su se tri napada na ljude ispred obližnje trgovine. Obaviještena je i policija. Ne možemo vjerovati da se treba čekati događaj s pogubnim posljedicama da se djeluje”, stoji u dopisu roditelja djece koja pohađaju OŠ Marina Držića na Buni, a koji potpisuje Ana Perić.

Tragom tih informacija novinari Fene pokušali su službeni stav dobiti od nekoga iz Službe za komunalne poslove i okoliš Grada Mostar, u čijoj nadležnosti su i kafilerijski poslovi, no bez rezultata.

Prvobitno nam je rečeno da im se pošalje pismeni upit, a dan kasnije dobili smo odgovor kako je službenica koja je trebala poslati službeni odgovor otišla na godišnji odmor.

Odgovor nismo uspjeli dobiti niti od šefa Služba za komunalne poslove i okoliš, iako smo ga u više navrata pokušali kontaktirati.