MUP RS poduzeo mjere

“Romanija” na portalu prijeti Dodiku “metkom u čelo”, aktivirana SIPA

dodik prijetnje

Vasić je rekao da narodni poslanik SDS Nebojša Vukanović svojim ponašanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske priziva takve prijetnje

Član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Kostadin Vasić smatra da su prijetnje upućene članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku zabrinjavajuće i da bi Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a trebalo ozbiljno i brzo na njih reagovati.

Vasić je rekao da narodni poslanik SDS Nebojša Vukanović svojim ponašanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske priziva takve prijetnje.

– Već dugo ih prizivaju, da li stranci ili visoki predstavnik, da se eliminiše srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jer to ne mogu uraditi preko naroda. Imali smo u oktobru izbore na kojim je Dodik legalno pobijedio i sada se pojavljuju takve prijetnje. Njihova teorija je, ako ne možete nekoga legalno smijeniti, onda ga treba ubiti. To oni prizivaju sve vrijeme – rekao je Vasić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je mjere i radnje nakon što su sinoć na portalu bijeljinske BN televizije objavljeni komentari u kojima je smrću prijećeno članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Prema nezvaničnim informacijama, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a je obavijestilo i Agenciju za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na portalu BN televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom “Vukanović: Dodik se okružio papcima” u kome je prenesena najava intervjua koji je za Oslobođenje dao poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović, a ispod teksta su emitovani prijeteći i uznemirujući komentari.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom “Romanija”: “Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda”, navedeno je u komentaru.

Ovakve kletve i prijetnje na portalima su svakodnevnica, no izgleda da se istrage pokreću samo kada su u pitanju visoki zvaničnici.