Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rotary club Ilidža uručio donaciju Centru za slijepu i slabovidnu omladinu

BiH

donacija (1)
Foto: D. Begović

Rotary Club Sarajevo je uz podršku Austrijske ambasade u Sarajevu i austrijske Fondacije „BauernhelfenBauern“ (Farmeri pomažu farmere), kompanije URSA, RC Hermagor i RC Sarajevo, te koordinatora i pojedinaca navedenih na odjavnoj špici video spota, osigurao nabavku novog štampača na Brajevom pismu za Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu Sarajevo.

Štampač marke Everest-D je danas uručen Centru, a njime će se u konačnici obogatiti sadržaj biblioteke Centra koja nudi izdanja prilagođena slijepim i slabovidnim osobama, posebno djeci internata osnovne i srednje škole, koje su dio Centra.

– Bila je čast, zadovoljstvo ali i izazov u posljednjih osam mjeseci raditi na implementaciji ovog našeg najvećeg projekta, posebno uzimajući u obzir da smo drugi najmlađi Rotary Club u BiH i treći RC u Sarajevu. Mi živimo rotarijanski, a to znači da su naši projekti često humanitarne ali uvijek humane prirode. Zahvalni smo do neba austrijskom ambasadoru u BiH Martinu Pammeru i Rotary Distriktu 1910, što su prepoznali vrijednost ovog projekta. Posebnu zahvalnost izražavamo dokazanoj prijateljici BiH Doraji Eberle, predsjednica Fondacije BHB na velikodušnoj pomoći projektu – izjavila je predsjednica RC Sarajevo Ilidža Alisa Vrabac.

Pomenuti Centar je izrazio potrebu za novim štampačem koji će služiti njihovim korisnicima za buduće i naprednije obrazovanje, a projekt ”Šareni svijet” je upravo imao za cilj nabavku takvog štampača.

Inicijator projekta RC Sarajevo Ilidža je, u okviru mnogobrojnih aktivnosti, objavio i video za pjesmu „Šareni svijet“ koja je komponirana u svrhu podizanja svijesti o slijepim i slabovidnim građanima u BiH, a s ciljem prikupljanja sredstava za nabavku štampača.

Kako je saopćeno, ovaj projekt je dokaz da malo ljudi uz ogromnu volju i entuzijazam mogu ostvariti svaki zajednički cilj.

Štampač posljednje generacije će biti na usluzi svim korisnicima Centra, a RC Sarajevo Ilidža će i dalje raditi da poboljšanju statusa slijepih i slabovidnih osoba.