Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Rudari na prvomajskoj protestnoj šetnji, traže dostojanstven kolektivni ugovor

e9a9ff4b9b25b0714146422364b955b8

Noseći zastave Bosne i Hercegovine i rudarske simbole okupili su se na platou Željezničke stanice, odakle su krenuli prema Vladi Federacije, a zatim i Elektroprivredi BiH

Pod sloganom “Dostojanstveni kolektivni ugovor za rudarstvo u FBiH”, rudari su danas u Sarajevu organizovali prvomajsku protestnu šetnju tražeći usaglašen kolektivni ugovor i druga prava.

Noseći zastave Bosne i Hercegovine i rudarske simbole okupili su se na platou Željezničke stanice, odakle su krenuli prema Vladi Federacije, a zatim i Elektroprivredi BiH.

Predsjednik Sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić je poručio da su rudari spremni na pregovarački proces, ali i na svaki vid sindikalne borbe kako bi došli do dostojanstvenog kolektivnog ugovora za oblast rudarstva u Federaciji BiH.

– Siguran sam da ćemo narednih dana u skladu sa odlukama svih organa i tijela sindikata u rudnicima uglja u FBiH uz ogromnu podršku radnika iz svih rudnika u koje ne sumnjamo, realizovati svoj cilj vezano za sadržaj kolektivnog ugovora koji treba biti na snazi od 1. maja ove godine – rekao je Husić.