Rukovodstvo Granične policije primilo 20 mlađih inspektora

BiH

inspektori

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić, načelnik Ureda direktora Radiša Samardžija i načelnik Uprave za administraciju Mustafa Ovčina primili su u ponedjeljak dvadeset policijskih službenika koji su završili temeljnu obuku druge razine u činu “mlađi inspektor”.

Njih dvadeset 1. ožujka počet će s radom u 14 organizacijskih jedinica ove policijske agencije.

Oni su treća generacija kadeta u činu “mlađi inspektor” koji su se školovali u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje u Mostaru prema novom nastavnom planu i programu, usuglašenom s nastavnim planovima i programima svih policijskih agencija u BiH koji su usklađeni s europskim standardima, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Rukovodstvo Granične policije BiH poželjelo im je puno uspjeha u profesionalnom radu te ih upoznalo s njihovim pravima i obavezama iz radnog odnosa.

Direktor Galić istaknuo je kako Granična policija kontinuirano poklanja pozornost edukaciji i stručnom osposobljavanju kadrova jer, kako je kazao, samo se stručno osposobljeni i educirani kadrovi mogu nositi sa sve većim izazovima u nadzoru i kontroli prelaska državne granice i borbi protiv svih oblika prekograničnog kriminaliteta.