Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ruže za članice Centara za zdravo starenje i unapređenje zdravlja (FOTO)

BiH

hadzibajric_8_mart_3

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić posjetio je danas Centar za promociju i unapređenje zdravlja  i Centar za zdravo starenje Općina Stari Grad i Centar, gdje je svim damama poklonio ruže i čestitao Međunarodni praznik žena.

Hadžibajrić je damama prije svega poželio da ih zdravlje i dalje dobro služi i da se nastave lijepo družiti u ovim centrima, a dao im je i jedno lijepo obećanje.

„S obzirom da vas je iz dana u dan sve više, mi ćemo nastojati da nađemo još neki prostor za vaša okupljanja, kurseve, i druženja. Želim vam puno zdravlja i samo se družite“, poručio im je Hadžibajrić.

Preko 150 članica okupilo se danas u ovim centrima koji su namijenjeni osobama treće životne dobi, gdje se druže, provode terapijske vježbe, uče o zdravoj ishrani, pohađaju kurseve, pjevaju i zabavljaju se. U oba centra upriličene su zabave za pripadnice ljepšeg pola, a posjetom načelnika Hadžibajrića bile su ugodno iznenađene.

Seida Sijanhović kazala je da se preporodila i postala druga osoba otkako posjećuje Centar.

„Iskreno bila sam jako skeptična na početku. Mislila sam da se neću moći uklopiti, ali sada sam presretna. Mi smo ovdje prije svega prijatelji, pa sve ostalo“, kaže Seida i otkriva da joj je kao i svakoj ženi drago kada je neko obraduje ružom i poklonima.

Osamdesetogodišnja Rabija Pašić također je imala samo riječi hvale.

„Kad god je u Centru neko druženje, ja obavezno dođem. Ovdje svi vode računa o nama, o našem zdravlju, družimo se, ma prelijepo nam je“, ispričala je Rabija.

Zrinka Kalaba sa Čengić Vile obavezno dolazi na sva druženja i terapijske vježbe.

„Veliko hvala načelniku Hadžibajriću za sve, on nam je vratio osmijeh na lice“, kazala je Zrinka.

Prema riječima uposlenika ovih centara, dame su se počele okupljati još u jutarnjim satima, dok su se muški članovi centara pobrinuli za muziku i pjesmu, te da damama ništa ne nedostaje.

Centar za promociju i unapređenje zdravlja, na Obali Kulina bana, Općina Stari Grad otvorila je u junu prošle godine, a aktivnosti u njemu implementira Udruženje „Generacija“. Centar za zdravo starenje u zgradi „Svjetlosti“ otvorile su Općina Centar i Općina Stari Grad u septembru prošle godine.