Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ružnić: Ne trebaju nam sad političari iz Sarajeva dolaziti u čizmama

Mustafa Ružnić
Foto: Vlada USK

Nakon što je prethodno proglašeno stanje prirodne nesreće u Sanskom Mostu, Bihaću i Bosanskoj Krupi, premijer Mustafa Ružnić potvrdio je skorašnje proglašenje stanja prirodne nesreće u Unsko-sanskom kantonu (USK). Nedugo zatim, obratio se na Facebooku rekavši da političari djelima ne pokazuju brigu za državu, te da im ne trebaju sad političari iz Sarajeva dolaziti u čizmama i sa kolonom medija.

“Kad su predizborne kampanje u javnim nastupima i njihovim sastavima na društvenim mrežama veliki političari iz Sarajeva uvijek ponude izlive ljubavi za Krajinu i Krajišnike. Godinama prije svako obraćanje bi započinjali sa velikim selamima koje nam donose iz Sarajeva. Ako se politička situacija malo zaoštri, pričaju nam o “tak'im i tak'im” milionskim projektima koje su namijenili za Krajinu ali vazda kriva lokalna vlast što to nije realizovano, a inače bi svakako”, rekao je Ružnić, nastavljajući:

“A, nama je valjda suđeno da se borimo. Sa migrantskim krizama, sa velikim političkim retoričarima bez djela i rezultata, sa prirodnim katastrofama. I tako, dok se ovih dana borimo sa vodom i poplavama, zaključujem da problem odnosa prema Krajini nije ni u politici nego u neosvještenosti i neobrazovanosti političara koji pojma nemaju šta je država ni šta je patriotizam.”

Političari u Sarajevu, kaže Ružnić, se ni u javnom nastupu ne ponašaju državnički, a kamoli sada u djelima da pokažu brigu za državu.

“I ne, ne trebaju nam sad dolaziti ovamo u čizmama i sa kolonom medija! Hvala Bogu pa sam rođen ovdje gdje te tome nauče i roditelji i svaki komšija. Krajišnici će i ovog puta svoj, a ako zatreba i ostale dijelove domovine, odbraniti svim raspoloživim sredstvima. Zajedno”, zaključio je ministar USK.