Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak s posljedicama?

Ružnićev susret sa njemačkim desničarima u Bihaću izazvao žestoke reakcije

Ruznic s delegacijom AFD

Obavještajna agencija Njemačke AfD stavila pod nadzor kao potencijalnu prijetnju demokratiji zemlje

Susret premijera USK Mustafe Ružnića sa predstavnicima njemačke ekstremne desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) koji se desio prekjučer izazvao je, očekivano, reakcije u BiH.

Ružnić je, naime, primio poslanike Skupštine grada Berlina Andreasa Wilda i Gunnara Lindemanna, a oni su javnost o ovoj posjeti obavijestili putem društvenim mreža. Treba naglasiti da je Obavještajna agencija Njemačke AfD stavila pod nadzor kao potencijalnu prijetnju demokratiji zemlje.

Kako je saopćeno iz Vlade USK, predstavnici Skupštine Berlina Andreas Wild i Gunnar Lindemann, sa saradnicima, izrazili su želju da, u okviru posjete BiH, sa premijerom Ružnićem razgovaraju o općoj ekonomsko-socijalnoj situaciji u ovom dijelu BiH, kao i o problemima uzrokovanim migrantskom krizom na teritoriji Unsko-sanskog kantona te da, u okviru svojih mogućnosti, pomognu u traženju rješenja problema.

Predstavnike berlinske zakonodavne vlasti je, kaže se u saopćenju, zanimalo da čuju i koji su aspekti razvoja privrede te razvojni projekti Unsko-sanskog kantona kao i projekti podrške mladima u oblastima kulture i sporta.

Danas se o svemu oglasila i SDA USK koja je putem saopćenja navela da je Ružnić sastankom sa članovima neonacističkog AfD-a uvrijedio sve Bošnjake u BiH i dijaspori.

Ružnić je sastankom sa članovima neonacističkog AfD-a uvrijedio sve Bošnjake u BiH i dijaspori

Susret premijera USK…

Posted by SDA USK on Wednesday, March 3, 2021

-Susret premijera USK Mustafe Ružnića sa predstavnicima njemačke ekstremne desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) ne samo da dokazuje Ružnićevu nekompetentnost za obnašanje premijerske dužnosti već potvrđuje i izostanak bilo kakvih moralnih vrijednosti i principa. Dok Savezni ured za zaštitu ustavnog poretka Njemačke uvrštava AfD na listu ekstremističkih stranaka i stavlja tu stranku pod obavještajni nadzor zbog opasnosti koje prijete od njenog djelovanja, Ružnić dočekuje zvaničnike te stranke i učestvuje u njihovoj kampanji širenja ksenofobije i antimuslimanskog rasizma, po kojoj je ta stranka poznata – naveli su iz SDA USK.