Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jednoglasna podrška

Sabina Ćudić imenovana za potpredsjednicu Evropskih liberala u Vijeću Evrope

sabina cudic
Foto: Hazim Aljović/FENA
Sabina Ćudić

U saradnji sa rukovodstvom liberala nastavit ću još snažnije da lobiram za Bosnu i Hercegovinu

Sabina Ćudić danas je u Strazburu imenovana za potpredsjednicu evropskih liberala u Vijeću Evrope, saopćeno je iz Naše stranke. 

Ćudić je kazala da joj je izuzetno zadovoljstvo što je njen rad unutar Vijeća Evrope i Evropskih liberala nakon nepunih godinu dana prepoznat na tom nivou, te da je pozvana i ohrabrena da se kandiduje za rukovodstvo liberala u Vijeću Evrope gdje je dobila jednoglasnu podršku zajedno sa ostalim članovima novog rukovodstva.

– Također sam dobila podršku da nastavljam mandat u izuzetno važnom Monitoring komitetu, delegirana u ime Evropskih liberala, kao jedina članica iz Bosne i Hercegovine u ovom, za našu državu izuzetno važnom radnom tijelu koje zasjeda iza zatvorenih vrata. U saradnji sa rukovodstvom liberala nastavit ću još snažnije da lobiram za Bosnu i Hercegovinu – kazala je Ćudić. 

Iz Naše stranke podsjećaju da je Ćudić u aprilu prošle godine postala poslanica u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope i prva je članica Evropskih liberala iz BiH u toj instituciji.