Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Sabina Ćudić poručila Sebiji Izetbegović: Dosta vas je!

Joe Biden holds a Cabinet meeting – Washington
United States President Joe Biden holds a Cabinet meeting at the White House in Washington, DC on September 6, 2022. Credit: Yuri Gripas / Pool via CNP Photo via Newscom Photo: Yuri Gripas/NEWSCOM

Nakon najave supruge predsjednika SDA, reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruga lidera SDA ove godine je na Općim izborima u Bosni i Hercegovini kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo, a na predizbornom skupu najavila je da će biti “spektakl” ako je građani izaberu na tu funkciju.

Nakon te najave supruge predsjednika SDA, reagovala je Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

“Gospođo Izetbegović, ne, niko Vas ne mora i neće morati gledati, uprkos vašim diktatorskim ambicijama. Iako ste sve učinili da to tako bude – skupštine i parlamenti ne trebaju biti, kako najavljujete, ‘spektakl’ već ozbiljna radna mjesta. I konačno, kada kažete ‘Kada uđemo u Skupštinu, mi sa najmanje 11 ruku…’ sve ste nam rekli kako vidite svoje kandidate, svoje članove i, što je najvažnije – građane – koje evidentno smatrate pijunima koji su tu prvenstveno da dižu ruke, bez angažmana mozga, za vaše porodične interese. Da niste tragični po BiH, bili biste smiješni, i dosta vas je”, poručila je Ćudić.