Banja luka

Sabor PDP-a danas usvaja deklaraciju “Republika Srpska 2019-2039”

borenovic ivanic

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić nedavno je ocijenio da se u prethodnih 20 godina mijenjao svijet i političke okolnosti, a da je ideja na kojoj je PDP stvoren ostala ista – moderna, snažna, prosperitetna i otvorena Republika Srpska

U Banjoj Luci će danas biti održan 9. Sabor Partije demokratskog progresa (PDP) tokom kojeg će biti obilježeno 20 godina postojanja ove stranke.

Tom prilikom biće izabrani predsjednik stranke i članovi Glavnog odbora, te usvojeni ključni programski i statutarni dokumenti, uključujući i političku deklaraciju “Republika Srpska 2019-2039”.

Jedini kandidat za predsjednika ponovo je aktuelni čelnik stranke Branislav Borenović.

Svečani dio Sabora, koji će biti održan u Banskom dvoru, predviđen je za 13.00 sati, a obratiće se, između ostalih, predsjednik PDP-a Branislav Borenović i počasni predsjednik stranke Mladen Ivanić.

Prethodno će u 12.30 sati biti održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti Ivanić, generalni sekretar stranke Milko Grmuša i zastupnica u skupštini RS-a Jelena Trivić, saopšteno je iz PDP-a.

U 16.20 sati planirano je proglašenje predsjednika PDP-a i njegovo prvo obraćanje Saboru. U 16.45 sati predviđena konferencija za novinare novoizabranog predsjednika stranke.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić nedavno je ocijenio da se u prethodnih 20 godina mijenjao svijet i političke okolnosti, a da je ideja na kojoj je PDP stvoren ostala ista – moderna, snažna, prosperitetna i otvorena Republika Srpska.

PDP je osnovan 26. septembra 1999. godine.

PDP