Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

SAD i Njemačka ne podržavaju promjene granica u regiji

11/05/2017

Sjedinjene Američke Države i Njemačka ne podupiru promjene granica na Balkanu, poručili su veleposlanici dviju država u Beogradu u povodu izjava o ujedinjenju Albanaca na Balkanu i navodnom stvaranju tzv. Velike Albanije.

Nakon izjava nekadašnjeg šefa Verifikacijske komisije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) na Kosovu i bivšeg generala SAD Williama Walkera o planu za ujedinjenje Albanaca na Kosovu i Albaniji ambasador SAD u Srbiji Kyle Scott istaknuo je da američka vlada ne podržava veliku Albaniju, niti promjenu granica u regiji.

“Američka vlada ne podržava promjenu granica, ne podržava ni ‘veliku Albaniju’, ni ‘veliku Srbiju’. Ona se zalaže za stabilnost i pomirenje među narodima u regiji”, izjavio je veleposlanik Scott.

Istodobno, njemački veleposlanik Axsel Dittmann izjavio je za beogradsku štampu da su sve izjave koje imaju za cilj mijenjanje granica na Balkanu “opasne” i da Njemačka to ne prihvaća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.