Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sakupljen novac za liječenje djevojčice Nejle iz Kalesije

BiH

nejla-suljkanovic-lijenje005

Novac potreban za operaciju djevojčice Nejle Suljkanović iz općine Kalesija je obezbijeđen uz pomoć dobrih ljudi.

„Dragi moji prijatelji, rodbino, humani dobri ljudi, ovim vam se putem obraćam da vam kažem da smo iskupili pare za operaciju. Hvala vam još jednom od srca“, napisala je na Facebook profilu Nejlina mama Selma.

Nejli Suljkanović je odmah nakon rođenja ustanovljen Rettov sindrom, veoma rijedak poremećaj u razvoju mozga. Posljednjih nekoliko sedmica pokrenuto je nekoliko humanitarnih akcija, s ciljem sakupljanja novca potrebnog za operaciju, koja košta 12.000 eura.

Njeni roditelji Sabahudin i Selma već godinama u tišini nabavljaju ono što je njihovoj kćerki potrebno kako bi je održavali u životu. Da bi preživjela, hitno mora operisati kičmu, a operacije se treba izvesti u Zagrebu.

Posljednjih dana podigla se “buka” oko uključenja Billyja Agića zu humanitarnu akciju,  kojeg je majka optužila i za prevaru, a koji je, navodno, odlučio prodati automobil za liječenje djevojčice.

Na sreću po djevojčicu, sve na kraju ima sretan epilog. Humanitarnoj akciji odazvao se veliki broj ljudi koji su željeli pomoći u spašavanju jednog mladog života i Nejla sada može biti operisana.