Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zasjeda skupština

Sakupljeno 18 potpisa: Danas pada Vlada Tuzlanskog kantona?

Sjednica Skupštine je zakazana na zahtjev poslanika iz Socijaldemokratske partije, Naše stranke, Pokreta demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost

Nakon zahtjeva 18 poslanika, sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera biće održana danas, a konačni cilj je smjena aktuelne kantonalne Vlade.

Sjednica Skupštine je zakazana na zahtjev poslanika iz Socijaldemokratske partije, Naše stranke, Pokreta demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost.

“Iz medija koliko znamo, ima 18 potpisa, ima nova skupštinska većina i vjerovatno će jedna od tačaka biti smjena Vlade. Prije toga će vjerovatno biti smjena skupštinskog rukovodstva”, izjavio je predsjednik Skupštine Žarko Vujović, javlja BHRT.

Odgovori na mnoga pitanja još uvijek nisu poznati. Ko će činiti većinu, ako je stav Naše stranke od ranije poznat da u vlast ne žele s PDA? Hoće li biti predložen mandatar za sastav nove Vlade, ko će imati i koliko ministarskih pozicija?

Ono što je sigurno je da Stranka za BiH neće učestvovati u smjeni Vlade.

“Naš stav, kada je u pitanju nova skupštinska većina ili formiranje nove Vlade je, takođe, da Stranka za BiH neće učestvovati u tome”, istakao je Mirnes Gušić, poslanik Stranke za BiH u Skupštini TK.

Još uvijek je neizvjesno hoće li, u slučaju smjene, biti ponuđena nova imena u Vladi ili će Tuzlanski kanton privremeno ostati bez ministara i premijera.