Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koalicija za mostar

Salem Marić: Mi ćemo biti uvjerljivi pobjednik

On je kazao kako i dalje očekuje veliko prisustvo međunarodne zajednice u ovom gradu

“Mi smo realisti i one rezultate koje dobijamo, mi vodimo uvjerljivo na 15 posto obrađenih rezultata, dakle Koalicija za Mostar. Mi ćemo biti uvjerljivi pobjednik ovih izbora i Guzin kao gradonačelnik Mostara”, kazao je Salem Marić ispred Koalicije za Mostar.

Dodao je i kako je rano još uvijek govoriti o omjeru vijećnika u Gradskom vijeću, te ponovio da očekuju 18 vijećnika u Gradskom vijeću.

“Ne radi se samo o ovoj Koaliciji, nego o probosanskim strankama i onda je realno očekivati taj broj vijećnika”, rekao je Marić.

Napomenuo je i da na lokalnom nivou najbolje poznaju ko s kim može koalirati, te da će biti spremni na koaliciju sa svima koji budu spremni provoditi program platforme.

On je kazao kako i dalje očekuje veliko prisustvo međunarodne zajednice u ovom gradu, te kako se gradonačelnik može birati prije izmjene Statuta Grada Mostara, te da sada ne postoji mogućnost odugovlačenja izbora. Kazao je kako se on može izabrati na prvoj sjednici, te da gradonačelnika treba dobiti opcija koja bude imala najviše vijećnika u Gradskom vijeću.