oglasio se na facebooku

Salkić smijenjen s pozicije predsjednik kluba poslanika Pokreta za državu

Sarajevo: Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije
04.06.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predsjenistva Stranke demokratske akcije (SDA). Ramiz SalkicrPhoto: Armin Durgut/PIXSELL

Treća zamjerka je, kako tvrdi, javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati četiri delegata

Ramiz Saliić nije više predsjednik Kluba poslanika Pokreta za državu.

U objavi na Facebook profilu Salkić je naveo da je smijenjen “voljom dva poslanika SDP-a, jednog poslanika BH Zeleni i jednog poslanika DF-a.

– Prema kazivanju kolega, iznevjerio sam ih jer nisam išao na pregovore kod Milorada Dodika i mandatara za sastav nove vlade entiteta, Radovana Viškovića. Nisam išao na pregovore kod Dodika, jer nisam vidio svrhu zbog njegove najave da nastavlja politiku i procese kao u prethodnom periodu. Kod mandatara za sastav nove vlade, Radovana Viškovića nisam išao, jer je po meni provokativno zakazao pregovore na Dan državnosti Bosne i Hercegovine – kazao je Salkić.

Treća zamjerka je, kako tvrdi, javno iznošenje stavova u pogledu glasanja za člana Doma naroda iz reda srpskog naroda i javno zagovaranje da SNSD ne bi trebao imati četiri delegata.

– Ja nastavljam raditi kao narodni poslanik Pokreta najbolje što znam u interesu države Bosne i Hercegovine, vas koji ste glasali za mene, istine i pravde – dodao je.

Čestitao je Saši Grbiću na izboru za novog predsjednika Kluba Pokreta za državu.