Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saobraća se sporije po mokrom ili vlažnom kolovozu

vrijeme kisa

Zbog kiše koja pada ili je padala u većem dijelu Bosne i Hercegovine ovoga jutra saobraća se sporije po mokrom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh.

Duži zastoji nisu zabilježeni, a zbog nestabilnih vremenskih prilika savjetuje se opreznija vožnju prilagođena uvjetima na putu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, na izlazu iz tunela Grab, saobraćaj se odvija usporeno jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin-Srbljani (M-4.2 i M-14) na snazi je obustava saobraćaja danas od 08 do 22 sata. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Zbog aktiviranog klizišta na regionalnom putu R-414 Banja Luka-Turbe u mjestu Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.