Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu

saobracaj kisa222

Prema informacijama kojim raspolaže Informativni centar BIHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po mokrom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila. Uslijed obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se: autoput A-1 dionice Vlakovo-Butile i Visoko-Podlugovi, zatim magistralni puteve: Topčić Polje-Žepče, Simin Han-Kalesija, Čapljina-Doljani i Jajce-Crna Rijeka.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1
Vlakovo-Butile, u mjestu Treševine, zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se odvija preticajnom trakom uz ograničenje brzine.
Visoko-Podlugovi, zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na mostu MO2, saobraćaj se odvija jednom trakom (u oba smijera).

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-1.8
Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Donje Caparde, zbog izvođenja geodetskih i istražnih radova za prvu fazu projekta sanacije tunela Čaklovići, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
M-5
Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse.
Trg Maršala Tita u Bihaću – zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.
M-15
Kamičak-Ključ zbog radova na sanaciji škarpe iznad i ispod nivele ceste saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.
M-16
Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.
Zenica-Žepče, na dionici Topčić Polje-Ozimica, zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj se odvija preko mosta za smijer Zenica-Žepče, a za smijer Žepče-Zenica saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu, uz ograničenje brzine.
M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-438 Gromiljak-Fojnica (ulaz u Fojnicu) – zbog sanacionih radova, saobraćaj se u vremenu od 08 do 17 sati odvija jednom trakom naizmjenično uz povremene 15-minutne obustave.
R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) – zbog radova na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta.

KANTON SARAJEVO
– Zbog radova na asfaltiranju zabranjen je saobraćaj u ulici Braće Mulić, od raskrsnice sa ulicom Kurta Schorka do raskrsnice sa ulicom Hajrudina Šabanije. U funkciji su alternativni pravci.
-Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati, usporeno se saobraća na dijelu ulice Skenderija (prema ulici Podgaj).
– Zbog izvođenja radova od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Omera Stupca od raskrsnice sa ulicom Kalemova do raskrsnice sa ulicom Avde Jabučice.
-Zbog izvođenja radova na izgradnji kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08 do 17 sati).
-Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovozno-pješačke površine od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Alije Nametka.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.
– Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.

BRČKO DISTRIKT
– Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen na dijelu lokalnog puta L2 Dubrave-Bijela.
– Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Braće Ribnikara u Brčkom.
– Zbog izvođenja radova, saobraćaj je obustavljen u dijelu ulice Reisa Džemaludina Čauševića u Brčkom.