BiH

Stanje na putevima

Saobraćajna nezgoda na putu M-4 kod Lukavca, saobraćaj preusmjeren

15/11/2021
Foto: Ilustracija

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, a posebno se izdvajaju putevi na širem području Kupresa, Šuice, Glamoča, Bosanskog Grahova, Mliništa, Ripča, Oštrelja, kao i puteve dolinom rijeka Save, Sane i Drine

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magsitralnom putu M-4 kod Lukavca (na lokalitetu Bijelo more), a u kojoj su učestvovala dva vozila, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, a posebno se izdvajaju putevi na širem području Kupresa, Šuice, Glamoča, Bosanskog Grahova, Mliništa, Ripča, Oštrelja, kao i puteve dolinom rijeka Save, Sane i Drine. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena na 50 do 80 metara. U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22.00 do 06.00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Draksenić-Vrbaška (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina). Za vrijeme radova putnička vozila mogu koristiti lokalni put (Podgradci-Jablanica-Sjeverovci-Božići), dok teretna vozila saobraćaju preko Banja Luke i Prijedora.

Za danas je, u vremenu od 11.30 do 14.30 sati, zbog minerskih radova, najavljena obustava saobraćaja na putnom pravcu Šipovo-Kupres (u Novom Selu).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Nemila-Žepče (Želeće), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.