BiH

Evropska sedmica mobilnosti

Sarajevo: Besplatan prevoz trolejbusima tokom vikenda

16/09/2022
Foto: Screenshot

Uporedo sa aktivnostima u okviru Evropske sedmice mobilnosti, Ministarstvo saobraćaja KS kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta i razvoja javnog prevoza

Pored niza aktivnosti koje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo provodi sa partnerima u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, u naredna dva dana vikenda svim putnicima je omogućen besplatan prevoz trolejbusima.

Evropska sedmica mobilnosti se obilježava širom svijeta od 16. do 22. septembra 2022. godine. Ova evropska inicijativa potiče gradove na uvođenje i promociju održivih prevoznih sredstava, te poziva građane kako bi koristili alternativna prevozna sredstva.

Uporedo sa aktivnostima u okviru Evropske sedmice mobilnosti, Ministarstvo saobraćaja KS kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta i razvoja javnog prevoza. Nabavljaju se nova vozila, unapređuje infrastruktura, a sve kako bi se omogućio javni prevoz koji će poboljšati standard života i utjecati na poboljšanje urbane mobilnosti u Kantonu – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.