Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo: Djeca svom gradu poklanjaju najljepše pjesme

djeca sarajevo2233

Zabavom na Trgu djece Sarajevo nastavljeno je obilježavanje Dana grada Sarajeva, 6. aprila.

Zabavu na otvorenom ”Volim Sarajevo” otvorili su članovi dječijeg hora ”Palčić”, a u toku dana nastupit će animatori za djecu, gudački kvartet Camerata Academica, sazlija Jusuf Brkić, te grupa Undergrounderi na čijem će repertoaru biti hitovi sarajevske pop-rock škole.

Na Trgu djece Sarajeva volonteri dijele balone i bedževe s vizualom ”Volim Sarajevo”.

Događaj je organizirao Grad Sarajevo, a na otvaranju zabave poručeno je da su djeca na ovaj način željela proslaviti Dan Sarajeva te svom gradu pokloniti najljepše pjesme.

Hor je, između ostalog, nastupio s pjesmom ‘Nasilje nije hrabrost’ kojom su počeli kampanju u okviru koje pozivaju na mir i toleranciju.

Zabavi na otvorenom prethodilo je druženje gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake sa Sarajlijama, posjetiocima i turistima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Programom obilježavanja Dana Sarajeva danas je položeno cvijeće ispred spomen-obilježja Vječna vatra, odata počast šehidima i poginulim borcima na šehidskom mezarju ”Kovači” te položeno cvijeće na spomen-obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., mezarima ubijenih policajaca u Velikom parku, pred bistom Vladimira Perića Valtera, Spomen-parku ”Vraca” te Starom jevrejskom groblju i gradskim grobljima.