Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

vremenska prognoza

Sarajevo hladnije od Bjelašnice, jutros na Sokocu izmjereno minus 15

suncano -hladno

Jutros u sedam sati u Sarajevu je izmjereno minus osam, a na Bjelašnici minus jedan stepen

Jutros je centralnim i istočnim područjima BiH bilo magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima pretežno vedro. Jutros u sedam sati najhladnije je bilo na Sokocu gdje je izmjereno -15 stepeni, dok je najtoplije bilo u Neumu, četiri stepena, javlja Anadolu Agency (AA).

U Bugojnu je izmjereno minus devet, Sarajevu minus osam, Livnu, Prijedoru i Sanskom Mostu minus sedam, Banjoj Luci, Širokom Brijegu i Srebrenici minus šest, Stocu i Zenici minus pet, Bijeljini, Grudama i Tuzli minus četiri, Doboju i Ivan Sedlu minus dva, Bjelašnici minus jedan, Trebinju nula, Bihaću, Gradačcu, a Mostaru i Zvorniku jedan stepen.

Danas se u Bosni i Hercegovini u većini područja očekuje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle, koja ponegdje može biti i dugotrajna. U večernjim satima očekuje se postepeno naoblačenje. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i osam, na jugu zemlje do 12 stepeni. U mjestima s dugotrajnom maglom, temperatura zraka će biti koji stepen niža, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U Sarajevu prije podne očekuju se magla i niski oblaci, a tokom dana, postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko tri stepena.