BiH

Sahrana ubijenog policajca

Sarajevo se oprostilo od hrabrog policajca Davora Vujinovića

29/10/2018
D. B.

Hrabri policajac mučki je ubijen u petak u sarajevskom naselju Alipašino Polje

Na sarajevskom groblju “Sveti Josip” sahranjen je Davor Vujinović (1972), jedan od dva policajca ubijena u petak u naselju Alipašino Polje.

Sahrani su prisustvovali brojni članovi porodice, prijatelji, radne kolege, ali i sugrađni koji su odlučili odati posljednju počast policajcu koji je ubijen na dužnosti.

Suze i bol nisu mogli biti sakriveni.

Prethodno je u sali Općine Novi Grad održana komemoracija na kojima su njihovi nadređeni i kolege govorili o stradalima i podijelili sjećanja na trenutke provedene s njima. Poručeno je kako će odgovorni za ubistvo, biti izvedeni pred lice pravde.

Povodom ubistva dvojice policajaca, danas je proglašen Dan žalosti u Bosni i Hercegovini i zastave su spuštene na pola koplja.

U poslijepodnevnim satima bit će održano i protestno okupljanje u Sarajevu pod motom “Skup podrške policiji Kantona Sarajevo”.

U pucnjavi koja se dogodila u petak, 26. oktobra, oko četiri sata ujutru, u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško povrijeđen. Vujinović je preminuo u Univerzitetsko-kliničkom centru u Sarajevu u petak poslijepodnevnim satima.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici, u naselju Alipašino Polje.

Dženaza Šehoviću će biti klanjana na mezarju u Buća Potoku u 14,30 sati.

 

Komentari

Autor: Anadolu Agency (AA)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.