Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo: Završen 13. Kid’s festival

Otvoren 13. Kids festival

U ponedjeljak je u Sarajevu svečano završen 13. Kid’s festival, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posljednjeg dana održavanja, program 13. Kid’s festival obišao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

”Kada radite stvari koje su dobre za djecu, automatski činite dobro za cjekukupnu zajednicu. Ova zemlja svojoj djeci mora pružiti više šanse, više manifestacija kao što je Kid's festival, jer djeca su njena budućnost. Svjestan sam također koliko sami organizatori doživljavaju stresa i napora da organizuju ovakvu manifestaciju i iz tog razloga sve što je u moći resornog Ministarstva kulture i sporta KS učinit ćemo da im pomognemo”, izjavio je Kurić.

”Ovaj 13. Kids festival je prevazišao sva naša očekivanja s obzirom da smo ove godine u mnogome promijenili festivalski koncept. Sve radionice, a posebno naša Kid's pozornica bila je prepuna djece iz svih krajeva BiH koja su se predstavila sa plesom, pjesmama, poezijom, gimnastikom i upravo oni bili glavni sadržaj ovogodišnjeg Kid's festivala. Sve dane festivala sa nama je bio i izvršni direktora Kid's festivala Tunis koji nije krio svoje oduševljenje. Naredne godine želimo još veći prostor, još više ljudi te da širom svijeta održavamo Kid's festivale. Već u avgustu ove godine odlazimo u Italiju gdje ćemo održati prvo izdanje Kid's festivala” istakla je Susanne Prahl, direktorica Kids Festivala.

Radionica “Svijet bajki” Goethe Instituta, promotivni štand ambasade Brazila i ambasade Kuvajta bili su među najposjećenijim sadržajima posljednjeg festivalskog dana.

Programi 13. Kid’s Festival održani su pod pokroviteljstvom Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO).

Festival