odluka vlade ks

Sarajevski vatrogasci pomažu u gašenju požara na području općine Jablanica

pozar

Za realizaciju ove odluke zadužila je ove upravu, koja se službeno 13. augusta ove godine obratila Kabinetu premijera sa zahtjevom za pružanje pomoći u gašenju požara na području navedene općine

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj telefonskoj sjednici dala saglasnost Kantonalnoj upravi civilne zaštite Kantona Sarajevo da odobri angažman deset vatrogasaca, kao i tri vozila sa pratećom opremom za pružanje pomoći u gašenju požara na području općine Jablanica.

Za realizaciju ove odluke zadužila je ove upravu, koja se službeno 13. augusta ove godine obratila Kabinetu premijera sa zahtjevom za pružanje pomoći u gašenju požara na području navedene općine.

Općina Jablanica nije u mogućnosti svojim raspoloživim snagama i sredstvima kojima raspolaže staviti pod kontrolu požare na širem rejonu općine, te je u skladu sa članom 96. i 97. Zakona o zaštiti od požara i vatrogastva zatražila pomoć, putem Federalne uprave civilne zaštite, za odobrenje angažmana 10 vatrogasaca Kantonalne uprave civilne zaštite KS, kao i tri vozila sa pratećom opremom.