Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevski ViK demantovao sam sebe: Nisu ukinute noćne redukcije

konakovic

Da nema kraja cirkusu sa vodom u Sarajevu potvrđeno je i današnjim saopštenjem iz KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo, u kojem su demantovali svog uposlenika koji je u petak objavio da su ukinute noćne redukcije vode u Sarajevu. Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

“KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo obavještava javnost, da nisu tačne informacije koje su se pojavile u petak, 03. novembra 2017. godine u nekoliko medija, s naslovom da su ukinute noćne redukcije vode.

Naime, noćne redukcije nisu ukinute a zaposlenik preduzeća u Dispečerskom centru, koji nije dobio nikakve upute, niti ovlaštenja da daje izjave za javnost, to je učinio na svoju ruku.

Molimo medije i javnost da informacije iz KJKP „VIK“, kao mjerodavne i istinite, tretiraju samo one, koje dobiju iz Odjela za odnose s javnošću ili od Uprave KJKP „VIK“.

Ovom prilikom, izvinjavamo se na uznemiravanju javnosti sa ovakvom informacijom.

Uprava KJKP „VIK“ će se po ovom pitanju oglasiti u javnosti, kada bude vrijeme za to”, stoji u “zvaničnom” saopštenju iz ove kompanije.

Ovome dodajmo da se istog dana kada je dispečer ViK-a objavio da nema više noćnih redukcija vode u Sarajevu, preko svog Facebook profila oglasio i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, koji je dao “podršku novom menadžmentu” ViK-a.