Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta je sa ugovorom

Sarajevu prekinuta isporuka gasa

plin_ventil_ilustracija

Danas u pola dva u Sarajevu dogovoren je sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH i BH-Gasa te da će sve biti poznato danas popodne

Milomir Draganić, direktor “Gas prometa” iz Zvornika potvrdio je za “Nezavisne novine” da je isporuka gasa Sarajevu obustavljena jučer zbog toga što je 30. septembra istekao ugovor, a novi još uvijek nije potpisan.

“Mi smo imali sastanak, predstavnici vlade resornih ministarstava entitetskih vlada i predstavnika ‘BH gasa’. Mislio sam da smo se dogovorili, ali očigledno je da nismo. ‘BH gas’ čak nije potpisao ugovor o transportu ni sa ‘Srbijagasom’, tako da je obustavljena isporuka gasa i kroz Srbiju i kroz RS”, kazao je Draganić.

On je rekao da je za danas u pola dva u Sarajevu dogovoren sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH i BH-Gasa te da će sve biti poznato danas popodne.

U komapniji “BH gas” su prošle sedmice rekli da Federacija BiH neće ostati bez gasa jer se sve obaveze prema distributeru izmiruju na vrijeme.

“Građani Sarajeva neće ostati bez gasa jer je ovo preduzeće ispunilo sve svoje obaveze prema ‘Gazpromu’, kao i prema ‘Srbijagasu'”, rekao je tada Jasmin Salkić, generalni direktor “BH gasa”.