Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka i beba dobro

Sarajka se porodila na tramvajskoj stanici

beba unsplash (1)

U Hitnoj pomoći su za Fokus kazali da s terena još nisu dobili podatak je li rođen dječak ili djevojčica, ali to i nije toliko bitna informacija koliko je ona da su beba i majka dobro

Na tramvajskoj stanici kod Katedrale u Sarajevu, danas je na svijet došla jedna beba! Kako je za Fokus.ba potvrđeno u Hitnoj pomoći Kantona Sarajevo, brzom intervencijom službenika Hitne majka i beba su zbrinute i smještene su na Pedijatrijsku kliniku u Sarajevu.

S. D.

Ovom nesvakidašnjem događaju na tramvajskoj stanici kod Katedrale svjedočili su i građani koji su čekali tramvaj, kao i slučajni prolaznici, a jedna od čitateljki Fokusa, kazala je za naš portal da su građani koji su primijetili da će se trudnica poroditi, odmah alarmirali Hitnu pomoć koja je, prema njenim riječima, brzo došla na mjesto događaja i pobrinula se za porodilju i novorođenče.

U Hitnoj pomoći su za Fokus kazali da s terena još nisu dobili podatak je li rođen dječak ili djevojčica, ali to i nije toliko bitna informacija koliko je ona da su beba i majka dobro.

Koliko su česte situacije da kod poroda Hitna intervenira na neuobičajenim mjestima poroda kao što je tramvajska stanica za Fokus su kazali da baš i nije česta situacija poroda na tramvajskoj stanici ili nekom sličnom mjestu, ali da barem jednom mjesečno, a nekada i dva puta u mjesecu služba Hitne pomoći se susretne sa situacijom da se majka porodi ili u vozilu Hitne pomoći ili automobilu.