Nakon afere

Sarajlić: Moja ostavka je konačna, izvinjavam se svima koje sam ugrozio

asim-sarajlic

Kazao je da mu je žao što je narušio ugled stranke

Informisao sam rukovodstvo o saznanjima koje sam imao. Raspravljali smo o tome. Što se tiče moje ostavke – nisam ostavio prostora ni predsjedniku niti Kolegiju da se o njoj raspravlja, kazao je danas u Sarajevu Asim Sarajlić koji je ranije napustio Kolegij Stranke demokratske akcije.

Sarajlić je pred novinarima nekoliko puta ponovio kako je njegova ostavka konačna.

“Moja ostavka je konačna i ja sam je poslao predsjedniku u nedjelju, 1. marta. Čestitam novoizabranom rukovodstvu Kantona i nadam se da će na čelu sa generalom Prevljakom imati snage i dovoljno iskustva da se iznesu sa svim problemima. Ostavljam Kantonalni odbor, najjači u strukturu SDA, sa najboljim rezultatima, sa najviše poslaničkih, vijećničkih mandata, sa osam načelnika i gradonačelnikom. Rezultati govore za sebe. Svima onima koje sam na neki način, činjenjem ili ne činjenjem, ugrozio – izvinjavam se i da mi oproste, a život ide dalje”, poručio je on.

Sarajlić je dodao da još nije dobio poziv na saslušanje u MUP-u KS, ali da će do njega “vjerovatno” doći.

“Ja sam na Kolegiju govorio o unutarstanačkim aspektima. Izbori su, po meni, provedeni u skladu sa Statuom i izbornim pravilima, a ono što je bilo poslije, ili šta je prethodilo – o tome će stranka odlučivati kroz određene komisije”, istakao je bivši potpredsjednik SDA.

Sarajlić je naglasio da ne želi dalje govoriti o detaljima, kao i šta će biti sa članovima SDA, akterima snimka koji je objavio načelnik Općine Novo Sarajevo i funkcioner ove stranke, Semir Efendić.

“To je stranačka stvar. Dozvolit ćete da ove stvari nisu za javnost”, kategoričan je bio Sarajlić.

Na kraju je kazao da mu je žao što je narušio ugled stranke.