BiH

opozicija

Šarović: Dodik je najmanje deset puta prevario građane RS-a, zar mu više iko vjeruje

03/11/2021

Po njegovim riječima, Dodik sada obmanjuje javnost tvrdnjama da će on prenijeti nadležnosti na RS, ali sa odgođenim rokom od šest mjeseci

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da su sva ranija velika obećanja Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske, ukidanju Suda i Tužilaštva BiH i mnoga druga, završila tako što su odmah po završetku izbora bila ostavljana u ladicu.

On kaže da je Dodik na ovaj način deset puta prevario građane Republike Srpske.

– Zar ima ljudi koji mogu da vjeruju da će sada jedanaesti put to biti realizovano – upitao je Šarović.

Po njegovim riječima, Dodik sada obmanjuje javnost tvrdnjama da će on prenijeti nadležnosti na RS, ali sa odgođenim rokom od šest mjeseci.

– Tih šest mjeseci mu trebaju taman da dođe vrijeme kada počinje izborna kampanja, kako bi uz pomoć krupnih političkih tema pokušao pridobiti glasače – pojašnjava Šarović.

Kaže kako Dodik želi što veću krizu i da on upravlja sa njom, a sve kako bi dobio novi mandat, ali na ovaj način, upozorava Šarović, on dovodi u opasnost cijelu RS.

Predsjednik SDS navodi da je način kako su u SNSD-u zamislili pravljenje srpskog jedinstva o važnim pitanjima neprihvatljiv.

On poručuje da se pravo “državno jedinstvo” postiže samo konsenzusom svih uključujući i opoziciju, ali opoziciju koja u tome nije trabant vlasti, nego ravnopravan partner – saopćeno je iz SDS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.