Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gostovao na FACE TV-u

Šarović: Dodiku su došla dva kurira i zaprijetili mu (VIDEO)

Koprivnica: U Općoj bolnici održan radni sastanak o koronavirusu

Tokom razgovora iznio je nekoliko nepoznatih, pa i prilično šokantnih, činjenica u vezi aktuelne situacije u BiH, posebno Milorada Dodika

Predsjednik SDS-a i bivši državni ministar ekonomije, Mirko Šarović, gostovao je na FACE TV-u u dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Tokom razgovora iznio je nekoliko nepoznatih, pa i prilično šokantnih, činjenica u vezi aktuelne situacije u BiH, posebno Milorada Dodika.

Prenosimo ih u kratkim crtama.

Dodik uhvaćen na djelu

– Dodiku su došla dva kurira, jedan stranac a drugi domaći, i zaprijetili mu da jedna kompanija u RS-u se bavi opasnim poslom, trguje jednom opasnom supstancom za kreiranje jednog kontroliranog oružja. Uhvaćen je na djelu! Koja je to supstanca?! Uranijum, hemijsko, biološko oružje? Ta supstanca je zabranjena, a može da posluži za pravljenje oružja koje je globalna prijetnja! Kršili su sankcije prema jednoj zemlji! Dodik je zato poslušan jer su mu prijetili!

VEZANI Alumina u centru međunarodne istrage: Glinica iz Zvornika za iranski nuklearni program

O “Dodiku lažovu”

– Ne smjenjuju ga (Milorada Dodika op.a.) jer im treba ovakav popustljiv! Po prirodi je strašljiv, odustaje na pola, ne završi stvari i pokrije se! Ne vjerujte mu nijednu riječ, lažov je!

O smjeni u CIK-u

Da, ja i SDS smo inicijatori i scenaristi smjene članova CIK-a u Parlamentu! Ovo je bila tajna operacija. Zemljotres, nevjerovatan šok za Dodika! Svaki detalj smo razradili, imali i rezervnu opciju!  Razgovarali smo sa Izetbegovićem, Kojovićem, Nikšićem… Oni su znali sve! Pripremamo još veća iznenađenja! Ovo je nova parlamentarna većina za osvetu i dobre stvari! Ovo je osveta Dodiku.

Jesu li stranci, Amerikanci iza ovog plana?

Amerikanci su možda nešto načuli.

Hoćete li oboriti Vijeće ministara sa Dodikom i formirati novo sa Izetbegovićem?

Tražimo partnere za formiranje novog Vijeća, nakon 100 dana treba razmišljati o smjeni, sat im kuca, odbrojava im, ostalo im je još 15 dana! Dom naroda je prepreka, ali mamo rješenje i za to!

Promijenit ćete delegate u Domu naroda?!

Da. Dodik je potpisao ANP jer je želio Vijeće ministara misleći da će sa Čovićem kontrolisati državne institucije i pare.

Ovo je samo dio zazgovora Šarovića i Hadžifejzovića. Kompletan možete pogledati u video prilogu.