BiH

nakon glasanja

Šarović i Borenović: SNSD je kapitulirao, priznali su Schmidta kao visokog predstavnika

28/09/2021

“Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika”, zaključio je Mirko Šarović

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović ocijenio je danas kako je SNSD “neslavno kapitulirao” nakon što je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo odluku o privremenom finansiranju institucija BiH, kojom se krše zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.

Šarović je zaključio da se desilo se ono što se i “očekivalo od Tegeltije i SNSD-a”.

“Uobičajeno, kao i mnogo puta do sad, pričali su jedno, obećavali javnost u patriotizam čak su obećavali i plate za 7.000 zaposlenih iz budžeta Republike Srpske da bi na kraju neslavno kapitulirali”, istakao je predsjednik SDS-a.

Dodao je da “kada je Schmidt zatražio održavanje sjednice Vijeća ministara BiH, trebali su nam odmah reći da će postupiti suprotno zahtjevima Narodne skupštine i time nam uštedjeti vrijeme”.

“Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika”, zaključio je Mirko Šarović.

Na Twitteru se oglasio i Branislav Borenović koji je kazao da su u jednoj sjednici ‘priznali’ visokog predstavnika i odustali od zaključaka NSRS.

“Očekivano od SNSD, dugo su izdržali, ni dva mjeseca. Vjerovatno je UIO zgrada od 100 miliona KM presudila u ovom paketu”, napisao je Borenović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.